Naturens Hemligheter: De 4 viktigaste vitaminerna för din inre hälsa

Naturens Hemligheter: De 4 viktigaste vitaminerna för din inre hälsa

En nyckelkomponent för att uppnå en balanserad livstil är vitaminer. De är att se till att vår kropp får de nödvändiga vitaminerna den behöver för att fungera optimalt. Här är en närmare titt på de fem viktigaste vitaminerna som spelar en avgörande roll för din hälsa och vitalitet.

1. Vitamin A - Syn, Immunförsvar och Hudhälsa

Vitamin A är essentiellt för bibehållandet av en stark syn, stödjer immunförsvaret och främjar en sund hud. Livsmedel som morötter, sötpotatis och spenat är rika källor till detta viktiga näringsämne. A-vitamin hittar du i bland annat i våran Detox Deluxe. Testa en grön smoothie till lunch med Detox Deluxe för att säkerställa att du får i dig A-vitaminer. 

2. Vitamin B - Energi och Nervsystem

Familjen av B-vitaminer, inklusive B1, B2, B3, B6 och B12, spelar en nyckelroll för att omvandla mat till energi och stödja ett hälsosamt nervsystem. Fisk, kött, mejeriprodukter och bladgrönsaker är utmärkta källor till B-vitaminer. Berry Beautiful är även en utmärkt källa för B-vitamin. Testa en guacamole gjord med Berry Beautiful till fredags tacosen. Ett perfekt sätt för hela familjen att få i sig B-vitamin. 

3. Vitamin C - Immunstöd och Kollagenproduktion

Vitamin C är känt för sitt immunstöd och dess roll i produktionen av kollagen, som håller huden fast och ungdomlig. Vitamin C är även en viktig antioxidant som bidrar till att skydda cellerna i kroppen. Citrusfrukter, bär och gröna paprikor är exempel på livsmedel rika på C-vitamin. Att få i sig C-vitaminer har aldrig varit lättare med våra ekologiska Strawberry snacks och Mango snacks.

 

4. Vitamin E - Antioxidant och Hudskydd

Vitamin E fungerar som en kraftfull antioxidant och hjälper till att skydda kroppens celler från skador. Nötter, frön, vegetabiliska oljor och gröna bladgrönsaker är bra källor till detta vitamin. Vi rekommendar att testa blåbärsmuffins med Magic Mind för ett enkelt och gott sätt att få i sig vitamin-E.  

Att ta hand om din kropp genom att ge den rätt vitaminer är ett steg mot en energifylld och hälsosam framtid. Var medveten om din kost och låt dessa vitaminer vara nyckeln till din välbefinnande.

Tilbage til blog
 • Detox Bowl

  Kuren mod dit velvære

  Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

  Læs mere om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren til et stærkere selv

  5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

  Læs mere om kuren 

Bedst sælgende