Hur vi ska orka hålla i träningen & få energi under höst & vintermånaderna?

Hur vi ska orka hålla i träningen & få energi under höst & vintermånaderna?

Sakta men säkert så blir det mörkare utomhus, och dagarna kan upplevas som kortare. Man kan känna sig tröttare, och tanken på att lägga sig i soffan med en varm filt och en kopp varm dryck kanske lockar mer än någonsin.

Samtidigt så kommer känslan av skam krypandes för man vet att man egentligen borde ta tag i träningen, men orken finns inte där. Så hur gör man för att hålla energin uppe och hur ska vi orka hålla i träningen under höst och vintermånaderna?

Vi vill dela med oss av 4 tips till dig som önskar mer energi och kraft under denna fantastiska årstid vi har framför oss.

  1. All rörelse räknas. Varför inte gå en härlig promenad i stället? Att komma ut i friska luften och fånga solljuset som är betydelsefullt nu under höst och vinter, kan ge dig både energi, och rörelse för kroppen. Eller kanske känner du för att starta en favoritlåt och dansa loss samtidigt som man lagar en god och näringsrik middag? Träning behöver inte betyda att man måste svettas och träna stenhårt hela tiden för att det ska räknas. Lite är bättre än inget, och all vardaglig rörelse är betydelsefullt för ditt välmående.
  2. Kosten. Det du äter kan vara betydelsefullt för din vardagliga energi. Att se över sin kost och maxa på med frukt, grönt och Superfood som ger dig viktiga vitaminer och mineraler inför höst och vintern, kan öka ditt välmående och ge både energi och bra förutsättningar för att orka hålla i träningen. Protein är viktigt att inkludera i kosten speciellt vid träning och muskelbyggnad, vårt ekologiska Protein Power innehåller 100% naturliga ingredienser, och passar dig som tränar eller när du vill öka intag av Ekologiskt protein. Läs mer om varför protein är viktigt, här!
  3. Välj den rörelsen som ger dig glädje. Att träna ska vara kul och ge dig bra energi, så fråga dig själv vilken träningsform som ger dig glädje. Om du inte redan vet det, kan du förslagsvis prova olika varianter av rörelse? Kanske är det yoga, pilates eller promenader som passar just dig. Eller så är det pulshöjande löpning, gruppträning eller gymmet som är din grej. Våga testa något nytt, och känn dig inte bunden till just en variant av träning. Variation kan vara kul och uppiggande.
  4. Återhämtning. Det kan vara lätt att man hoppar över återhämtningen när man är inne i ett bra flow av träning och kost. Man kanske till och med känner att man inte presterar tillräckligt bra om man tar en vilodag. Men för att inte drabbas av överbelastning eller eventuella skador, bör du unna dig själv tid för återhämtning. Det är minst lika viktigt. Kanske är det nu du vill testa att göra en guidad meditation i stället? 

      Kära läsare, försök att tänka att du gör det för dig själv, för att du ska må bra och för att du förtjänar att ta hand om dig själv.

      Genom att äta en näringsrik och vitaminrik kost, addera någon form av vardaglig rörelse eller träning som ger dig glädje, blir din vinst att må bra och känna dig energifylld. 

      The power is within you!

      TIPS!

      När tiden är knapp, testa vårt recept på en näringsrik snabblunch med vår ekologiska Protein Power!

      källor:

      "Börja träna 1177"

      "Börja träna styrka 1177"

       

      Tilbage til blog
      • Detox Bowl

        Kuren mod dit velvære

        Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
        Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

        Læs mere om kuren 
      • Hälsokuren

        Kuren til et stærkere selv

        5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
        Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

        Læs mere om kuren 

      Bedst sælgende