Tarmhälsa: 4 tecken på obalans i tarmen

Tarmhälsa: 4 tecken på obalans i tarmen

Vår tarm är som en inre trädgård där hälsa och välbefinnande blomstrar när balansen är rätt. Men ibland kan denna känsliga ekosystem hamna i obalans, vilket kan leda till olika hälsoproblem. I dagens blogginlägg kommer vi att utforska några vanliga tecken på obalans i tarmen.

Magbesvär och uppblåsthet: En av de tydligaste signalerna på tarmobalans är magbesvär och uppblåsthet. Om du ofta känner dig svullen eller lider av gaser kan det vara en indikation på att tarmbakterierna inte arbetar i harmoni. Denna obalans kan påverka matsmältningsprocessen negativt.

Matsmältningsbesvär: Om du ofta upplever matsmältningsbesvär som sura uppstötningar eller magsmärtor kan det vara en indikation på att magens och tarmens balans är i obalans. En hälsosam tarmflora hjälper till att bryta ner maten effektivt och förhindrar obehagliga matsmältningsproblem.

Konstant trötthet: Obalans i tarmen kan påverka din energinivå och orsaka konstant trötthet. Tarmen spelar en nyckelroll i näringsupptaget, och om den inte fungerar optimalt kan det leda till näringsbrist och energibrist.

Omotiverade humörsvängningar: Forskning har visat att tarmhälsan är kopplad till vårt emotionella välbefinnande. En obalans i tarmfloran kan påverka produktionen av signalsubstanser som serotonin, vilket i sin tur kan leda till omotiverade humörsvängningar, ångest och depression.

Läs om 5 tips för att återställa harmoni i mage & tarm

Terug naar blog
 • Detox Bowl

  De remedie voor uw welzijn

  Het detox-regime van 72 uur is bedoeld om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbaar en reinigend voedsel te eten. De recepten bestaan uit groene dranken, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Detox Luxe,Bes MooiEnBuik boost.

  Lees meer over de remedie 
 • Hälsokuren

  De remedie voor een sterker zelf

  Het 5-daagse Feel-Good Dieet is ontworpen om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbare en reinigende voedingsmiddelen te eten. De recepten bestaan uit clean en voedzaam eten in de vorm van groene drankjes, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Gezondheid toevluchtsoord, Bes MooiEnEiwit Kracht.

  Lees meer over de remedie 

Bestseller