5 tips för att återställa harmonin i tarmen

5 tips för att återställa harmonin i tarmen

Att upprätthålla en sund tarmflora är avgörande för vår övergripande hälsa och välbefinnande. Genom att vara medveten om tecknen på obalans och vidta åtgärder för att återställa harmonin kan vi främja en optimal tarmfunktion och därmed stödja vår inre trädgård av hälsa.

 

 

Probiotika och prebiotika: Introducera probiotika (goda bakterier) genom kosttillskott eller probiotika-rika livsmedel som yoghurt och surkål. Prebiotika, icke smältbara fibrer som främjar tillväxten av goda bakterier, finns i livsmedel som lök, vitlök och bananer. Baobab är som prebiotika som hjälper till att mata de goda bakterierna i tarmen, vilket främjar en frisk tarmmikrobiom. Baobab  hittar du i våran Belly Boost. 

Fiberrik kost: En kost rik på fibrer främjar en sund tarmflora. Grönsaker, frukt och fullkornsprodukter är utmärkta källor till fiber som stöder tarmhälsan. Psyllium Husk är pulver av psylliumfröskal, som ger en 100 % ren, förstklassig källa av kostfiber. Psyllium hittar du också i våran Belly Boost

Undvik överdriven användning av antibiotika: Antibiotika kan påverka tarmfloran negativt genom att eliminera både dåliga och goda bakterier. Använd antibiotika endast när det är nödvändigt och följ läkarens rekommendationer.

Stresshantering: Praktisera stressreducerande tekniker som meditation, yoga eller promenader. Stress kan påverka tarmhälsan negativt, så det är viktigt att hantera den effektivt.

Balanserad kost: Ät en varierad och balanserad kost som innehåller alla nödvändiga näringsämnen för att stödja tarmhälsan. Undvik överdrivet intag av socker och bearbetade livsmedel.

Terug naar blog
 • Detox Bowl

  De remedie voor uw welzijn

  Het detox-regime van 72 uur is bedoeld om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbaar en reinigend voedsel te eten. De recepten bestaan uit groene dranken, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Detox Luxe,Bes MooiEnBuik boost.

  Lees meer over de remedie 
 • Hälsokuren

  De remedie voor een sterker zelf

  Het 5-daagse Feel-Good Dieet is ontworpen om uw lichaam de kans te geven te herstellen door licht verteerbare en reinigende voedingsmiddelen te eten. De recepten bestaan uit clean en voedzaam eten in de vorm van groene drankjes, smoothies, salades en onze superfood mixen
  Gezondheid toevluchtsoord, Bes MooiEnEiwit Kracht.

  Lees meer over de remedie 

Bestseller