Tarmhälsa: 4 tecken på obalans i tarmen

Tarmhälsa: 4 tecken på obalans i tarmen

Vår tarm är som en inre trädgård där hälsa och välbefinnande blomstrar när balansen är rätt. Men ibland kan denna känsliga ekosystem hamna i obalans, vilket kan leda till olika hälsoproblem. I dagens blogginlägg kommer vi att utforska några vanliga tecken på obalans i tarmen.

Magbesvär och uppblåsthet: En av de tydligaste signalerna på tarmobalans är magbesvär och uppblåsthet. Om du ofta känner dig svullen eller lider av gaser kan det vara en indikation på att tarmbakterierna inte arbetar i harmoni. Denna obalans kan påverka matsmältningsprocessen negativt.

Matsmältningsbesvär: Om du ofta upplever matsmältningsbesvär som sura uppstötningar eller magsmärtor kan det vara en indikation på att magens och tarmens balans är i obalans. En hälsosam tarmflora hjälper till att bryta ner maten effektivt och förhindrar obehagliga matsmältningsproblem.

Konstant trötthet: Obalans i tarmen kan påverka din energinivå och orsaka konstant trötthet. Tarmen spelar en nyckelroll i näringsupptaget, och om den inte fungerar optimalt kan det leda till näringsbrist och energibrist.

Omotiverade humörsvängningar: Forskning har visat att tarmhälsan är kopplad till vårt emotionella välbefinnande. En obalans i tarmfloran kan påverka produktionen av signalsubstanser som serotonin, vilket i sin tur kan leda till omotiverade humörsvängningar, ångest och depression.

Läs om 5 tips för att återställa harmoni i mage & tarm

Retour au blog
 • Detox Bowl

  La cure de votre bien-être

  Le régime de désintoxication de 72 heures consiste à donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Détox Deluxe,Baie belleetBoost du ventre.

  En savoir plus sur la cure 
 • Hälsokuren

  Le remède pour un moi plus fort

  Le régime de bien-être de 5 jours est conçu pour donner à votre corps une chance de récupérer en mangeant des aliments faciles à digérer et nettoyants. Les recettes se composent d'aliments propres et nutritifs sous forme de boissons vertes, de smoothies, de salades et de nos mélanges de superaliments
  Havre de santé, Baie belleetPouvoir protéique.

  En savoir plus sur la cure 

Best-seller