Svartpeppar

Svartpeppar

Svartpeppar, den lilla kryddan som ofta finns på matbordet runt om i världen, är inte bara en smakförstärkare. Den har en imponerande lista av hälsofördelar som har gjort den till en värdefull ingrediens i traditionell medicin och en uppskattad smaksättare i köket.

Här är några av svartpeppars hälsosamma egenskaper:
 • Antioxidanter och vitaminer: Svartpeppar innehåller en mängd olika antioxidanter som skyddar kroppens celler från skador och stärker immunförsvaret. Den är även en källa till viktiga vitaminer, inklusive vitamin A och K.
 • Förbättrar matsmältningen: Svartpeppar ökar produktionen av magsyra, vilket kan underlätta matsmältningen. Den främjar även en sund aptit och kan minska uppblåsthet och gasbildning.
 • Antiinflammatoriska egenskaper: Peppar innehåller ämnet piperin, som har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper. Detta kan hjälpa till att lindra smärta och obehag vid inflammatoriska tillstånd. Piperinet ökar även näringsupptaget i tarmen, bland annat av mineraler och vitaminer.
 • Mikrobiell hälsa: Svartpeppar kan ha en positiv effekt på tarmhälsan genom att stödja tillväxten av nyttiga tarmbakterier och hämma tillväxten av skadliga mikrober.
 • Naturlig smärtlindrande krydda: Det kan hjälpa till att lindra smärta och obehag associerade med tillstånd som artrit och muskelvärk.
 • Svartpeppar har också historiskt använts som en bot mot förkylningar och influensa. Dess uppvärmningsegenskaper kan hjälpa till att lindra nästäppa och halsont. Många traditionella huskurer inkluderar svartpeppar för att minska symtomen vid förkylning.

Magic Mind

Magic Mind är en specialmix på ekologisk superfood som bidrar till att upprätthålla hjärnans normala kognitiva funktioner; fokus, minne och koncentration. Den innehåller rödbeta, moringa, lion's mane, äpple, blåbär och svartpeppar.

Köp Magic Mind här!

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

Fler produkter hittar du här!

 

Källor:
https://www.webmd.com/diet/health-benefits-black-pepper
Takaisin blogiin
 • Detox Bowl

  Lääke hyvinvointiisi

  72 tunnin detox-ohjelman tarkoituksena on antaa kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavaa ja puhdistavaa ruokaa. Reseptit koostuvat vihreistä juomista, smoothieista, salaateista ja superfood-sekoituksistamme
  Detox Deluxe,Berry KaunisjaBelly Boost.

  Lue lisää hoidosta 
 • Hälsokuren

  Lääke vahvemmalle itselle

  5 päivän hyvänolon ruokavalio on suunniteltu antamaan kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavia ja puhdistavia ruokia. Reseptit sisältävät puhdasta ja ravitsevaa ruokaa vihreiden juomien, smoothien, salaattien ja superfood-sekoitteemme muodossa
  Health Haven, Berry KaunisjaProteiinivoimaa.

  Lue lisää hoidosta 

Paras myyjä