Hälsosamma växter i din trädgård

Hälsosamma växter i din trädgård

Vi har samlat ihop våra fyra sommarfavoriter som du kan använda tillsammans med våra superfoods för en bra och hälsosam start på dagen. Att ta del av hälsosamma växter är en viktig del av en balanserad kost och en sund livsstil.  

 

Rödklöver

Rödklöver är en flerårig växt som tillhör ärtväxtfamiljen. Den växer vanligtvis i våra trädgårdar, ängar, betesmarker eller längs vägarna. Rödklöver har blivit otroligt populär som ett kosttillskott och är mycket näringsrik:

 • Innehåller isoflavoner, vilket är ett östrogenliknande hormon som kan hjälpa till att lindra vissa symptom på klimakteriet.
 • Kan bidra till att bibehålla en minskad risk för benskörhet.
 • Rik på antioxidanter, som kan hjälpa cellerna vid inflammation. 

Använd gärna tillsammans med vår superfood Hormone Harmony i en smoothie, för att bidra till normala hormonnivåer, lugn och fokus. 

Lavendel

Lavendel är en växt inom familjen Lamiaceae, och är känd för sin lila färg. Du kan hitta lavendel i hela världen, och används ofta inom skönhet, avslappning och kosttillskott. Lavendel har ett antal potentiella fördelar:

 • Doften av lavendel kan bidra till att minska ångest, stress och sömnproblem. Till exempel använder många människor lavendelolja som avslappning. 
 • Kan även bidra till att minska muskel- och ledsmärtor.
 • Du som lider av huvudvärk, särskilt migrän kan använda lavendelolja i tinningarna som ett sätt att bidra för lindring av huvudvärk. 

Använd gärna tillsammans med vår superfood Magic Mind i en smoothie, för att bidra till normalt fokus och minne. Kom ihåg att Lavendel har en väldigt stark smak, så var sparsam i din smoothie. En tesked brukar räcka i.

Maskrosor

Maskrosor är en växtart som tillhör familjen Asteraceac, och finns i stora delar av världen. Många ser växten mest ogräs, men maskrosor kan bidra till flera hälsofördelar. Hela växten är ätbar men kan vara lite besk. Tips är att börja med bladen eller blomknoppar: 

 • Maskros innehåller naturligt vitaminerna A, B, C och mineralerna kalium, järn och zink. Genom att inkludera maskrosblad i din kost kan bidra till ett normalt immunförsvar.
 • Sägs ha antiinflammatoriska egenskaper och har använts för att minska  ledsmärta, inflammation och eksem. 
 • Maskroste ska bland annat bidra till en normal matsmältning och leverhälsa.

Använd gärna tillsammans med vår superfood Health Haven i en smoothie,  för ett balanserat immunförsvar.

Citronmeliss

Citronmeliss är en örtväxt som tillhör myntafamiljen, sitt vetenskapliga namn är Melissa officinalis. Örten har en mild citrondoft och smak. Den säg ha lugnade och avslappande egenskaper, bland annat:

 • Bidrar till minskad stress och ångest på grund av sina lugnade effekter och naturliga ämnen. 
 • Hjälper med förbättrad sömn
 • Kan även lindra matsmältningsbesvär och svullen mage

Använd tillsammans med Belly Boost i en smoothie, för att upprätthålla en god tarmhälsa.

När du använder dessa växter, så är det värt att notera att effekterna kan variera mellan individer och rådgör gärna med en läkare om du vet att du är allergisk mot vissa örter/växter innan du använder dessa. 

Källor
Om rödklöver: https://www.healthline.com/nutrition/red-clover#benefits 
Om lavendel: https://www.healthline.com/health/what-lavender-can-do-for-you#benefits
Om maskroser: https://www.healthline.com/nutrition/dandelion-benefits
Om citronmeliss: https://www.healthline.com/health/lemon-balm-uses 

 

 

 

Takaisin blogiin
 • Detox Bowl

  Lääke hyvinvointiisi

  72 tunnin detox-ohjelman tarkoituksena on antaa kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavaa ja puhdistavaa ruokaa. Reseptit koostuvat vihreistä juomista, smoothieista, salaateista ja superfood-sekoituksistamme
  Detox Deluxe,Berry KaunisjaBelly Boost.

  Lue lisää hoidosta 
 • Hälsokuren

  Lääke vahvemmalle itselle

  5 päivän hyvänolon ruokavalio on suunniteltu antamaan kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavia ja puhdistavia ruokia. Reseptit sisältävät puhdasta ja ravitsevaa ruokaa vihreiden juomien, smoothien, salaattien ja superfood-sekoitteemme muodossa
  Health Haven, Berry KaunisjaProteiinivoimaa.

  Lue lisää hoidosta 

Paras myyjä