Gästinlägg - Hur jag läkte min hormonella akne

Gästinlägg - Hur jag läkte min hormonella akne

I detta inlägg berättar jag om min resa med hormonell akne. 

Under en stressig period med mycket förändring svarade min hy i form av bölder & inflammation. En kombination av lite sömn, dåliga kostvanor & mycket kortisol drev hormonerna ur balans.

Till en början provade jag starka produkter som hjälp att "torka ut bölderna", innan jag insåg att orsaken, var inflammationen inuti kroppen.

Vad jag gjorde för att balansera min hormoner och på så sätt läka aknen:

- Började äta mer antiinflammatorisk kost. Minskade processad mat och fokuserade på måltider med stor variation av färger av smaker. På så sätt fick jag i min all näring genom kosten och kunde utesluta kosttillskott i form av vitaminer. 

Hormone harmony. På kvällarna älskar jag att dricka en kopp te med en tsk av mixen i. Det ger mig kvällsro och hjälper mig sova bättre.

- Istället för högintensiv träning började jag införa mer lågintensiva pass - som yoga, pilates, promenader. La även in fler vilodagar, för återhämtning.

- Jag började meditera för att hitta ett inre lugn och varva ner. 

- Började med enkel, barriärstärkande hudvård och slutade med starka syror. Aknen gjorde min hy väldigt känslig, så snälla produkter med mycket återfuktning gjorde underverk.

Före/efterbilder

Notera att inlägget endast är personlig erfarenhet. Kontakta din läkare vid behov av rådgivning. 

Zurück zum Blog
 • Detox Bowl

  Das Heilmittel für Ihr Wohlbefinden

  Das 72-Stunden-Entgiftungsprogramm soll Ihrem Körper die Möglichkeit geben, sich zu erholen, indem Sie leicht verdauliche und reinigende Lebensmittel zu sich nehmen. Die Rezepte bestehen aus grünen Getränken, Smoothies, Salaten und unseren Superfood-Mischungen
  Detox deluxe,Beere schönUndBauch-Boost.

  Lesen Sie mehr über die Heilung 
 • Hälsokuren

  Das Heilmittel für ein stärkeres Selbst

  Die 5-Tage-Feel-Good-Diät wurde entwickelt, um Ihrem Körper die Möglichkeit zu geben, sich zu erholen, indem Sie leicht verdauliche und reinigende Lebensmittel zu sich nehmen. Die Rezepte bestehen aus sauberen und nahrhaften Lebensmitteln in Form von grünen Getränken, Smoothies, Salaten und unseren Superfood-Mischungen
  Gesundheitshafen, Beere schönUndProtein-Power.

  Lesen Sie mehr über die Heilung 

Bestseller, Verkaufsschlager, Spitzenreiter