Upprätthåll god tarmhälsa med supermat

Upprätthåll god tarmhälsa med supermat

Människans tarm är ett komplext system som spelar en avgörande roll för den allmänna hälsan och välbefinnandet. Det är välkänt att kosten stor påverkan på tarmen, och vissa livsmedel kan hjälpa till att upprätthålla en god balans. Här kommer supermaten in - näringsrika ingredienser som har visat sig ha positiv effekt på tarmen.

En sådan supermat-blandning är Belly Boost, som innehåller sju noga utvalda ingredienser som är designade för att stödja normal tarmbalans, även för personer med irritabel tarm (IBS). Belly Boost är låg i FODMAP och innehåller ingredienser som citrongräs, bockhornklöver, psylliumskal, stjärnanis, baobab, kanel och ingefära.

 • Citrongräs har använts i traditionell medicin på grund av dess antiinflammatoriska och matsmältningsförbättrande egenskaper, medan bockhornklöver har visat sig stödja en god matsmältning och lugna tarmen (1).
 • Psylliumfröskal är en löslig fiber som kan hjälpa till att reglera tarmrörelser och stödja regelbundenheten (2).
 • Stjärnanis har använts i århundraden för att förbättra matsmältningen och reducera uppblåsthet (3).
 • Baobab är som prebiotika som hjälper till att mata de goda bakterierna i tarmen, vilket främjar en frisk tarmmikrobiom (4).
 • Kanel har visats ha antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper, medan ingefära är välkänt för sina matsmältningsförbättrande egenskaper (5,6).

Slutsatsen är att det att inkludera supermat som Belly Boost i sin kost kan vara en enkel och effektiv sätt att stödja normal tarmhälsa. Det är dock alltid viktigt att prata med en läkare om man har problem. 

Läs mer

 

 

Källa, referenser:

 1. Kallianpur AR, et al. "Fenugreek: An ethnomedicinal and pharmacological review." Asian Pac J Trop Med. 2010;3(2):135-141.
 2. Anderson JW, et al. "Health benefits of dietary fiber." Nutr Rev. 2009;67(4):188-205.
 3. Djae C, et al. "Traditional Uses and Potential Health Benefits of Star Anise (Illicium verum Hook. f.)." Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. 2013;2013:206424.
 4. Josling P. "Preventing the common cold with a garlic supplement: a double-blind, placebo-controlled survey." Adv Ther. 2001;18(4):189-93.
 5. Kapoor R, et al. "Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant." Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:576962.
 6. Mustafa T, et al. "Ginger as a functional food: a review." Trends Food Sci Technol. 2015;41(2):111-117.
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

Superfood produkter