Prioritera hälsosamma och hållbara förändringar

Prioritera hälsosamma och hållbara förändringar

 Att ta bort det som är onaturligt och belastar vår kropp är en princip som många människor över hela världen har börjat omfamna i sin strävan efter att uppnå bättre hälsa och välbefinnande. Det handlar om att identifiera och eliminera negativa faktorer i vår livsstil som kan skada oss på olika sätt. Istället för att förlita sig på tillfälliga "quick-fixes" eller ovetenskapliga metoder, uppmuntrar denna strategi oss att prioritera hälsosamma och hållbara förändringar

Vad är PFAS?

PFAS står för poly- och perfluorerade alkylsubstanser, vilket är ett samlingsnamn för en grupp ämne som inte förekommer naturligt. Vi får i oss PFAS via mat, dricksvatten, inomhusluft, damm och konsumentprodukter. De mängder som vi får via mat och dricksvatten orsaker inte akuta hälsoproblem, men vissa ämnen lagras längre i kroppen. Detta skulle kunna påverka hälsan bland annat immunförsvaret, kolesterolhalten och leverenzymer.

Forskning visar att svenska ungdomar har höga halter av PFAS i blodet. HBM4EU-projektet analyserade prover från 2000 tonåringar mellan 12 och 18 år, i nio länder från år 2014 till 2021. Sveriges tonåringar toppade tyvärr denna lista med nivåer av PFAS i blodet: 12,31 mikrogram per liter. Därför är det super viktigt att titta upp vilka livsmedelsförpackningar som innehåller PFAS och välja kosmetika och smink som är märkta som fria från PFAS. Även högre konsumtion av fisk och skaldjur ger stor påverkan på PFAS.

Utöver dess påverkan på människors hälsa har PFAS också en betydande miljöpåverkan. Dessa kemikalier kan förorena jord, vatten och luft och påverka ekosystemet negativt. Att minska användningen och utsläppen av PFAS är avgörande för att skydda miljön.

Omställning av kost:

Att göra en omställning i din kost genom att minska eller utesluta socker, gluten, mjölk och halvfabrikat kan vara ett sätt för att få din kropp att må bättre. För att göra denna övergång smidigare, börja med att sätta tydliga mål och skapa en plan för hur du ska nå dem. Utbilda dig själv om vilka livsmedel som innehåller de ämnen du vill undvika, och leta efter hälsosamma alternativ. När du handlar, läs produktmärkningar noggrant för att undvika dolda ingredienser. Koncentrera dig på att äta mer naturliga livsmedel som grönsaker, frukt, magert protein och fullkorn.

Detta ger dig en bas av näringsrika alternativ som vanligtvis inte innehåller oönskade ämnen. Planera dina måltider i förväg så att du har hälsosamma alternativ redo när du är hungrig.

Det är viktigt att vara tålmodig med dig själv och förstå att förändringar tar tid. Ibland kan du stöta på utmaningar eller avvika från din nya kost, och det är normalt. Det viktigaste är att fortsätta på din hälsosamma resa och att vara medveten om hur din kropp reagerar på de ändringar du gör.

Varför Detox?

Tyvärr belastas kroppen och våra organ mer än vi är skapta för med vår moderna livsstil. Mycket av maten idag är processad och innehåller onaturliga tillsatser och för lite näring. Lever och njurar är vårt reningsverk och de jobbar för oss konstant.
Även stress och brist på återhämtning belastar kroppen.
När kroppens "avgiftningssystem" får jobba på högvarv, hinner de inte med sitt jobb fullt ut och slaggämnen som i vanliga fall lämnar kroppen, lagras istället.

Därför ska du använda dig av en Detox kur, för en typ av storstädning av kroppen. Efter en detox känner man sig ofta piggare och friskare. En detox rensar och stärker kroppen inifrån. Det är nämligen så att allting du äter och dricker sätter sig i kroppen. 

Vilka superfoods ska jag använda?

Vi har en 72-timmars Detoxkur med våra superfood-blandningar Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

Detox-kuren kan hjälpa dig med:

 • rensa ut slaggprodukter
 • stötta kroppens reningsprocess 
 • öka näringsupptaget i tarmen
 • ge kroppen en chans till återhämtning
 • återställa kroppens ph-balans

Vår superfoodmix Magic Mind bidrar till att upprätthålla hjärnans normala kognitiva funktioner; fokus, minne och koncentration. Magic Mind kan vara bra om du har problem med migrän och huvudvärk, vilket kan vara symptom på onaturliga slaggämnen i kroppen.

 

Källor:

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/miljogifter/pfas-poly-och-perfluorerade-alkylsubstanser

https://chemsec.org/european-teenagers-are-high-on-pfas/

Tilbage til blog
 • Detox Bowl

  Kuren mod dit velvære

  Den 72-timers detox skal give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Detox Deluxe,Bær smukogMave Boost.

  Læs mere om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren til et stærkere selv

  5-dages Feel-Good Diæt er designet til at give din krop en chance for at restituere ved at spise letfordøjelige og rensende fødevarer. Opskrifterne består af ren og nærende mad i form af grønne drinks, smoothies, salater og vores superfood-blandinger
  Sundhedshavn, Bær smukogProtein Power.

  Læs mere om kuren 

Bedst sælgende