Fiberrikt bröd fylld med antioxidanter & vitaminer

Fiberrikt bröd fylld med antioxidanter & vitaminer

Visst är det något speciellt med helger? Speciellt när man inte har något planerat, man ha möjlighet att slappa, ta igen sig genom att fylla på med mer energi och vad passar inte bättre än att baka något som är bra för hälsan. 

"Enligt Nordiska näringsrekommendationer 2012 ska man äta mer nötter och fröer, för bättre matvanor och minska risken för kroniska sjukdomar.*"

Här kommer ett recept med många hälsofördelar som vi brukar baka hemma, något som passar så bra inför veckan för att få extra energi och kraft för veckans alla upptåg. Fylld med antioxidanter och vitaminer, fiberrikt och är helt glutenfri samt utan mjöl. Passar bra till frukost, mellis eller för extra energi efter ett träningspass. 

Ekologiska ingredienser

 • 100 gr av varje sort: chiafrön, sesamfrön, valnötter, mandlar, solrosfrön, pumpafrön
 • 1 tsk salt
 • 5 st ägg
 • 1 msk veganskt Protein Power 
 • 1 dl kokosolja

Gör så här: 

 1. Sätt igång ugnen på 130 grader
 2. Blanda alla nötter & frön, salt, ägg & Protein Power i en skål till jämn smet
 3. Tillsätt kokosolja på slutet
 4. Häll smeten i en smal form, med bakplåtspapper i 
 5. Grädda brödet i ca 1 timme 
 6. Låt den dra i 2-3 timmar

Titta på filmen: https://youtu.be/N5Y4th6XmL0

Sen är den färdig att njutas av med ditt favorit pålägg. 

Fördelar med nötter och frön:

Innehåller nyttiga fetter, mineraler & antioxidanter*

 • Chiafrön innehåller kostfiber, bra för matsmältning och gör dig mätt längre, bidrar också till till att hålla ditt blodsocker stabilt. Innehåller även mycket Omega-3-fettsyror, Proteiner, Kalcium, Antioxidanter. 
 • Sesamfrön innehåller omega-6, protein, sesamin, B- och E-vitamin samt flera mineraler som kalcium, zink, järn, fosfor och magnesium. 
 • Valnötter innehåller mycket omega 3 och B6-vitamin som är bra för ämnesomsättningen och bildande av röda blodkroppar. Dessutom är den rik på omättade fettsyror, protein & kostfiber och innehåller även tiamin, fota och magnesium. 
 • Mandlar innehåller enkelomättade fettsyror, kostfiber, protein, och mineraler så som fosfor, järn, kalcium, magnesium, selen och zink. 
 • Solrosfrön har högt innehåll av fleromättat fett och är rika på vitamin E, magnesium, järn och zink.
 • Pumpafrön innehåller nyttiga antioxidanter och mineraler, bland annat E-vitamin, zink och magnesium. Proteinhalten på 24 procent hör till den högsta bland frön.

 

PS. glöm inte att spara receptet. 

 

*Källa:

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/notter-och-froe

 

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare