Svartpeppar

Svartpeppar

Svartpeppar, den lilla kryddan som ofta finns på matbordet runt om i världen, är inte bara en smakförstärkare. Den har en imponerande lista av hälsofördelar som har gjort den till en värdefull ingrediens i traditionell medicin och en uppskattad smaksättare i köket.

Här är några av svartpeppars hälsosamma egenskaper:
 • Antioxidanter och vitaminer: Svartpeppar innehåller en mängd olika antioxidanter som skyddar kroppens celler från skador och stärker immunförsvaret. Den är även en källa till viktiga vitaminer, inklusive vitamin A och K.
 • Förbättrar matsmältningen: Svartpeppar ökar produktionen av magsyra, vilket kan underlätta matsmältningen. Den främjar även en sund aptit och kan minska uppblåsthet och gasbildning.
 • Antiinflammatoriska egenskaper: Peppar innehåller ämnet piperin, som har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper. Detta kan hjälpa till att lindra smärta och obehag vid inflammatoriska tillstånd. Piperinet ökar även näringsupptaget i tarmen, bland annat av mineraler och vitaminer.
 • Mikrobiell hälsa: Svartpeppar kan ha en positiv effekt på tarmhälsan genom att stödja tillväxten av nyttiga tarmbakterier och hämma tillväxten av skadliga mikrober.
 • Naturlig smärtlindrande krydda: Det kan hjälpa till att lindra smärta och obehag associerade med tillstånd som artrit och muskelvärk.
 • Svartpeppar har också historiskt använts som en bot mot förkylningar och influensa. Dess uppvärmningsegenskaper kan hjälpa till att lindra nästäppa och halsont. Många traditionella huskurer inkluderar svartpeppar för att minska symtomen vid förkylning.

Magic Mind

Magic Mind är en specialmix på ekologisk superfood som bidrar till att upprätthålla hjärnans normala kognitiva funktioner; fokus, minne och koncentration. Den innehåller rödbeta, moringa, lion's mane, äpple, blåbär och svartpeppar.

Köp Magic Mind här!

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

Fler produkter hittar du här!

 

Källor:
https://www.webmd.com/diet/health-benefits-black-pepper
Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare