Nypon

Nypon

Nypon- För din hud, ditt immunförsvar, dina urinvägar och din matsmältning!

Varför är nypon?

Nypon är frukterna av den vackra nyponrosen som dyker upp efter att de ljuvligt doftande rosa blommorna har bleknat. Nypon innehåller en hög mängd vitamin A och C, mineraler. Vitamin C, stöder inte bara ditt immunförsvar, utan även hjälper till att hålla dina leder friska och rörliga. Vitamin C spelar också en roll i normal kollagenbildning i kroppen. A-vitamin behövs för att syn, hud och slemhinnor ska fungera normalt. Dessutom innehåller nyponbären mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium. Nypon innehåller också mycket folsyra i nypon och är mycket fördelaktigt för gravida kvinnor eller de kvinnor som vill bli gravida. 

 

Varför är nypon bra?

Stärker immunförsvaret 

Starkare immunförsvar innebär bättre skydd mot bakterier, virus, hals- och kroppsinfektioner och återkommande förkylningar. Att ha en påverkan för att minska blodtrycksfall, lindrar migrän, hjärtarytmier, psoriasis, PMS, ledvärk och humörsvängningar. 

Fytokemikalier i nypon hjälper till att stärka immunförsvaret och hålla kroppens celler unga eftersom de innehåller anti-aging egenskaper. Nyponen har länge använts för att bygga upp och rena kroppens bindväv i t.ex. vensystemet och för att stödja elasticiteten hos t.ex. benen, hjärnan och hjärtats vener. 

Främjar hudens lyster samt läker magen och tarmar

Förutom att främja pigmentering i huden, stödjer nyponen hudens elasticitet, hjälper till med muskelkramper, hämmar fettlagring i vener. Dessutom reglerar nypon matsmältningen, minskar förstoppning, trötthet, tarmfickor, hemorrojder, blåsproblem och magkramp. Nypon anses vara lika effektiva mot urinvägsinfektioner som tranbär.

Nypon har dock använts inte bara på människor, utan även på hästar för att stärka immunförsvaret, broskbildning, antiinflammatoriska effekter. 

Leder och artros kan dra nytta av nyponpulver

Förutom att minska ledvärk innehåller nypon galaktolipid GOPO, ett ämne som har antiinflammatoriska egenskaper. GOPO består av fettsyror och sockerarter. Lokalt verkar nyponpulvret så att de vita blodkropparna inte kan rusa lika snabbt till inflammationen och därmed minskar svullnaden och smärtan. Detta gör dig mer rörlig och har mindre smärta.

Olika studier har visat att ett dagligt intag av nyponpulver minskar ledvärk som t.ex. artros och artrit. Och forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammation. När blodkropparna rör sig långsammare minskar också smärtan och svullnaden och lederna blir då mer rörliga.

Källa: Joint Academy 

Recept som innehåller Berry Beautiful

Proteinrik smoothie med smak av sommar

Snabb, fluffig och rosa smoothie

Jordgubbsbowl med Berry Beautiful

Exotisk smoothie med Berry Beautiful

 

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare