Maca

Maca

Vad är maca?

Maca har blivit väldigt populär på senare år då den används som pulver i bland annat smoothies och olika drycker. Maca är en rotfrukt som växer i Peru i Anderna på 4000 meters höjd. Där har den odlats i minst 3000 år. Smaken påminner om pepparrot och palsternacka. Lukten påminner om kola och den är släkt med rädisor.

maca

Varför är maca bra?

I denna värld vi lever i där det konstant är stress dag in och dag ut så behöver vi försöka varva ner och ta det lugnt ibland. Alldeles för mycket stress är inte bra för oss och då skulle Maca kunna vara till stor hjälp. Maca är en så kallad adaptogen precis som Ashwagandha vilket innebär att den kan hjälpa till att reglera och återställa kroppens funktioner utifrån individen.

Förutom att Maca kan vara bra mot stress så är den väldigt näringsrik. Den innehåller bland annat Vitamin C, B2, B3, Vitamin B6, Mangan,Järn, Kalcium, Koppar vilket är viktiga näringsämnen som vi alla behöver få i oss.

Maca roten innehåller minst fem gånger mer protein än ris och fyra gånger mer fibrer än potatis.

maca bowl

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

organic

Produkter som innehåller maca

Vår produkt Hormone Harmony innehåller Maca. Hormone Harmony är en specialblandning med ashwagandha och fyra andra superfoods som traditionellt inom naturhälsa bidrar till att skapa balans i kroppen, motverka stress, öka fokus, balansera hormonerna och stärka sköldkörteln.

Recept tips

Godnattdryck

Svårt att sova? Prova en varm kopp med Hormone Harmony med lite kryddor. Det finns flertalet kliniska studier som visar att Ashwagandha hjälper mot både stress, sömn och för att stärka sköldkörteln.

Godnattdryck

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare