Lucuma

Lucuma

Vad är lucuma?

Lucuma är en frukt som växer i Peru, Ecuador och Chile. Där har den varit väldigt populär sedan lång tid tillbaka men på senare år har den blivit allt mer populär i andra delar av världen på grund av dess söta smak. Den är främst populär som smaksättare till kakor, glass och olika efterrätter men används också som superfood.

Lucuma är gul-orange och ser ut som en avokado utseendemässigt.

lucuma

Varför är lucuma bra?

Lucuma frukten är en fantastiskt källa till näring och är rik på mineraler och vitaminer. Den innehåller bland annat karotenoider, kalcium, magnesium, kalium, järn, fosfor, vitamin A, B och C. 

Förutom att den är näringsrik så är den även en väldigt bra smaksättare. Den har lågt GI vilket betyder att den inte påverkar blodsockret på samma nivå som annan söt frukt.

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

organic

Produkter som innehåller lucuma

Våra produkter Hormone Harmony, Berry Beautiful och Health Haven innehåller Lucuma.

Hormone Harmony är en specialblandning med ashwagandha och fyra andra superfoods som traditionellt inom naturhälsa bidrar till att skapa balans i kroppen, motverka stress, öka fokus, balansera hormonerna och stärka sköldkörteln.


Berry Beautiful är sammansatt av fem olika superfoods som inom naturhälsa bidrar till att upprätthålla normala blodsockernivåer, motverka sötsug, reducera inflammation, sänka blodtrycket och stärka upp huden med hjälp av antioxidanter. Denna superblandning innehåller lucuma, ashwagandha, baobab, blåbär och acai.

Health Haven är en specialblandning på algen spirulina och fyra andra superfoods som inom naturhälsa bidrar till att upprätthålla immunförsvaret och reducera inflammation. Denna mix ger även en koncentrerad dos av fibrer, protein, antioxidanter, vitaminer och mineraler.


Recept tips

Mango nice cream / smoothie with Hormone Harmony

Mango nice cream/smoothie med Hormone Harmony

Berry Beautiful Scones

Riktigt smarriga scones som blivit en familjefavorit. Gick snabbt att göra och är både nyttiga och goda. Perfekt för söndagsfrukosten!

Berry Beautiful Scones

 Tropical Health Heaven

Tropical Health Heaven

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare