Kakao

Kakao

Kakao är kärnkomponenten i choklad och har också flera hälsofördelar när det konsumeras i sin renaste och minst bearbetade form, såsom rå kakao eller mörk choklad med hög kakaohalt (70% eller mer).

Nedan är några av de hälsofördelar som är förknippade med kakao:

 1. Antioxidanter: Kakao är en rik källa till antioxidanter, inklusive flavonoider och polyfenoler. Dessa föreningar hjälper till att bekämpa fria radikaler i kroppen och kan minska oxidativ stress, vilket i sin tur kan minska risken för kroniska sjukdomar och åldrande.
 2. Kognitiv funktion: Kakao kan ha positiva effekter på kognitiv funktion och hjärnans hälsa. Flavonoider i kakao kan förbättra blodflödet till hjärnan och hjälpa till att skydda mot åldersrelaterad kognitiv försämring.
 3. Stämningsförbättring: Kakao innehåller föreningar som kan stimulera frisättningen av signalsubstanser som serotonin och endorfiner, vilket kan förbättra stämningen och minska stress och ångest.
 4. Hudhälsa: De antioxidanter som finns i kakao kan bidra till att förbättra hudens hälsa genom att minska skador orsakade av UV-strålning och förbättra hudens fuktighet och elasticitet.
 5. Hjärthälsa: Forskning har visat att flavonoiderna i kakao kan förbättra hjärt-kärlhälsan genom att sänka blodtrycket, öka blodflödet och förhindra blodproppar. Detta kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Protein Power ekologisk superfood

Protein Power ger en hög dos växtbaserat protein (80%) och fyller på med alla de aminosyror vi behöver få i oss från kosten plus vitaminer, fibrer och mineraler. Den passar bra för dig som tränar eller när du behöver en extra dos av vegansk protein. Den innehåller 2 sorters protein; hampa- & ärtprotein, kakao, cordyceps och guarana

Köp Protein Power här!

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

Fler produkter hittar du här!

 

Källor:
https://www.health.com/cacao-benefits-7555335

 

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare