Baobab

Baobab

En frukt som växer på det mytomspunna Baobabträdet i Afrika har visat sig vara en utmärkt källa till näring.

Vad är baobab?

Baobab är en frukt som kommer från ett gigantiskt träd som växer på den Afrikanska savannen. Flera tusen år gammal kan trädet bli och det kan bli så högt som 20 meter med en omkrets på 30 meter. Frukten hänger på lianer ner från trädets långa grenar.

Baobabträd

Vad är baobab bra för?

Baobab frukten är en fantastisk källa till näring och är rik på vitaminer, kalcium och antioxidanter. Den innehåller även mer än 50% kostfiber vilket är mycket högre än andra frukter som bananer och äpple där det är mindre än 10% kostfibrer.  Baobab är också en naturlig prebiotika, som hjälper till att öka tillväxt av goda bakterier  i tarmen. Baobab är en bra källa till vitamin C och magnesium. Den innehåller mer vitamin C än kiwi och mer magnesium än till exempel banan. En fantastisk frukt med andra ord.

Hur använder man baobab?

I Afrika är det vanligt att man dricker pulvret i vatten. Smaken från Baobab påminner om päron och grapefrukt. Det går även bra att använda det i smoothies eller olika drycker om man skulle vilja det.

Varför du ska beställa från oss

Alla våra Superfood pulver innehåller endast ekologiska ingredienser. De är även glutenfria och veganska så att du som kund ska få det renaste och bästa.

ekologiskt

Produkter som innehåller Baobab

Berry Beautiful innehåller Baobab.

Berry beautiful

Recept tips

Berry Beautiful Scones

Riktigt smarriga scones som blivit en familjefavorit. Gick snabbt att göra och är både nyttiga och goda. Perfekt för söndagsfrukosten!

Berry beautiful scones

Berry Beautiful Raw balls

Jättegoda rawballs på bara fyra ingredienser, toppade med vår superfood-mix Berry Beautiful. Ta ca 15-20 min.

Berry Beautiful Raw balls

En nyttigare glass

Finns det något bättre än en nyttig glass? Enkel och god och kan varieras efter smak.

En nyttigare glass

Superfood på en pinne

Istället för en lördagspåse eller som en svalkande fika efter stranden. Här kommer två varianter. Vill du experimentera så kan de flesta ingredienser bytas ut mot annan frukt och grönt. Använd det som du har hemma eller i trädgården!

Superfood på en pinne

Mellow Yellow

En supergod, fräsch smoothie som dessutom är rena skönhetskuren, inifrån och ut och är även effektiv för att minska sötsug och motverka förkylningar.

Mellow Yellow

Chiapudding med bär

God, nyttig och superenkel frukost, fika eller kvällsmat.

Chiapudding med bär

Bananbröd med power-kick

Ett supergott fika-bröd som passar hela familjen.

Bananbröd med power-kick

Rå chokladkaka - recept a la @guiltfree_living

En supersmarrig rå chokladkaka, perfekt efter träning eller som helgfika. Receptet tackar vi Ida så mycket för. Ni kan följa henne på @guiltfree_living.

Rå chokladkaka - recept a la @guiltfree_living

Nice-cream med jordgubbar

Vad ger en bättre sommarkänsla än jordgubbsglass med bär? Det bästa av allt är att den här glassen är superenkel och snabb att göra hemma, och dessutom hur nyttigt som helst. Vår jordgubbs- nice-cream är packad med antioxidanter och med viktiga näringsämnen som kalium, magnesium, fiber, vitamin B6 och vitamin C. Dessutom smakar den fantastiskt gott och passar hela familjen. 

Nice-cream med jordgubbar

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare