Tips för att varva ner under semestern

Tips för att varva ner under semestern

Den efterlängtade semestern är här, och det är viktigt att vi tar hand om oss själva och vilar upp ordentligt! Här får du några tips för att verkligen slappna av och njuta av din välförtjänta ledighet:

  • Släpp arbetsstressen - Försök att lämna arbetsrelaterade tankar och ge dig tillstånd att verkligen koppla av.
  • Mindre skärmtid - Ge dig själv en digital detox, försök att sätta gränser för teknikanvändning. 
  • Meditation eller Mindfulness - träna på att minska stress och få ett lugnare sinne.
  • Njut av naturen - ta promenader i naturen, för att koppla av och rensa tankarna.
  • Hälsosamma smoothies - Magic Mind bidrar till att du får mer energi samt upprätthåller hjärnans normala kognitiva funktioner; fokus, minne och koncentration. 
  • Avslappande läsning - Unna dig en bok och bara ta det lugnt. Sätt inte så mycket press på dig själv!

 

Magic Mind kan bidra till att bekämpa trötthet, förbättra ditt minne och öka ditt fokus. Den ger hjärnan en boost och innehåller:

  • Rödbeta (50%) - Rödbetor är packade med viktiga näringsämnen som vitaminer, mineraler och antioxidanter. En av de mest imponerande hälsofördelarna med rödbetor är deras förmåga att sänka blodtrycket och främja en frisk hjärtfunktion. Rödbetor innehåller naturligt förekommande nitrat, som i kroppen omvandlas till kväveoxid.
  • Moringa (20%) - Moringa är exceptionellt näringsrikt för att inte tala om dess blad som innehåller fler än 90 olika näringsämnen i form av vitaminer, mineraler, antioxidanter, omega-fetter och fytonutrienter. Det är ett utmärkt sätt att ge stöd åt dina energinivåer
  • Lion's Mane (10%) - Den är rik på antioxidanter och används för immunsystemets funktion.Lions mane är en så kallad “nootropic”. Nootropics kan ha förmågan att påverka vår sinnesstämning på olika sätt. Just för lions mane så kan den ge fokus, kraft och energi. Den tros kunna påverka det kognitiva och bidra till bättre minne och koncentration. 
  • Äpple (10%) - Äpple är en fiberrik frukt som främjar en hälsosam matsmältning och reglerar tarmrörelser. Den är också en bra källa till vitamin C, som stärker immunförsvaret.
  • Blåbär (8%) - Blåbär innehåller en hel del vitaminer, mineraler och antioxidanter som har jobbet att skydda mot olika sjukdomar. Att äta blåbär har visat sig vara skonsamt mot magen för att den hjälper till att hålla en normal balans i magen.
  • Svartpeppar (2%) - Svartpeppar är inte bara en av de mest använda kryddorna i världen utan har också en rad hälsofördelar. Bland annat bra för matsmältningen, ökar näringsupptaget, har antiinflammatoriska och antioxidantfördelar samt förbättrar blodsockerkontrollen.

     

    Källor: 
    Rödbeta: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-beetroot
    Lion's Mane: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18844328/
    Äpple:  https://www.webmd.com/food-recipes/benefits-apples
    Moringa: https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/health-benefits-moringa#:~:text=The%20leaves%20have%207%20times,may%20boost%20your%20immune%20system. 
    Blåbär: https://ekoappen.se/6-anledningar-till-att-ata-blabar/ 
    Svartpeppar: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-black-pepper
     

     

    Tillbaka till blogg
    • Detox Bowl

      Kuren för ditt välmående

      72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
      Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

      Läs mer om kuren 
    • Hälsokuren

      Kuren för ett starkare jag

      5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
      Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

      Läs mer om kuren 

    Bästsäljare