Vad skiljer sig mellan vegetarisk och vegansk kost?

Vad skiljer sig mellan vegetarisk och vegansk kost?

Vegetarisk och vegansk kost är båda livsstilar som utesluter konsumtionen av animaliska produkter, men det finns några viktiga skillnader mellan dem:

Vegetarisk kost: En vegetarisk kost utesluter kött från fåglar och djur, men tillåter fortfarande konsumtion av andra animaliska produkter som mjölk, ägg och honung. Det finns olika typer av vegetariska dieter, inklusive lakto-vegetarisk (som inkluderar mejeriprodukter men inte ägg), lakto-ovo-vegetarisk (som inkluderar både mejeriprodukter och ägg) och ovo-vegetarisk (som inkluderar ägg men inte mejeriprodukter).

Vegansk kost: En vegansk kost utesluter alla former av animaliska produkter, inklusive kött från alla djur, mejeriprodukter, ägg och honung. Den fokuserar enbart på att konsumera livsmedel av vegetabiliskt ursprung, såsom frukter, grönsaker, spannmål, nötter, frön och baljväxter.

Visste ni att alla våra produkter är veganska...?

Baljväxter - en viktig näringskälla i den vegetariska och veganska kosten:

 • Proteinrika: Baljväxter är en utmärkt källa till vegetabiliskt protein, vilket är viktigt för muskeluppbyggnad och kroppens funktioner. Vår produkt Protein Power innehåller bland annat ärtprotein, som en proteinrik källa. 
 • Fiberrika: De är också rika på kostfiber, vilket främjar matsmältningen, ger mättnadskänsla och bidrar till att reglera blodsockernivåerna.
 • Lågt fettinnehåll: De flesta baljväxter är låga på mättat fett och innehåller oftast inget kolesterol, vilket främjar hjärt-hälsan.
 • Kolhydrater med lågt glykemiskt index: Kolhydraterna i baljväxter absorberas långsamt i kroppen, vilket bidrar till en jämn energinivå och stabila blodsockernivåer.
 • Rika på näringsämnen: Baljväxter innehåller en mängd viktiga näringsämnen såsom järn, zink, magnesium, kalium, folat och olika B-vitaminer, vilket är viktigt för att upprätthålla god hälsa och välmående.
 • Mångsidighet: De kan användas på många olika sätt i matlagning, vilket gör dem till en mångsidig ingrediens för att skapa olika smaker och rätter.
 • Till exempel på Baljväxter: Bruna bönor, Kidneybönor, Bondbönor, Sojaböna, Ärtor, Kikärtor, Gula, gröna och röda linser.
Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare