Tips för ett hälsosammare julbord

Tips för ett hälsosammare julbord

Att göra julbordet hälsosammare kan vara en utmaning, men det finns flera sätt att göra det mer balanserat och näringsrikt. Här är några tips för ett hälsosammare julbord:

 1. Lägg till olika sorters grönsaker, såsom sallad, tomat, gurka, morötter och paprika. Dessa ger färg, smak och massor av näringsämnen.
 2. Minska mängden socker och fett i såser och dressingar. Du kan använda yoghurt eller kryddade oljor istället för tunga gräddbaserade såser.
 3. Lägg till proteinrika rätter som fisk, bönor, linser eller quinoa för att öka mättnadskänslan och stödja muskelhälsa.
 4. Erbjud hälsosamma tillbehör som en fräsch frukt- eller bärssallad, eller servera frukt som efterrätt istället för sockerrika bakverk. Våra frystorkade frukter passar perfekt till dessa tillfällen! Du kan bland annat göra Kakor med havre, banan och frystorkad mango, receptet hittar du här!
 5. Genom att göra egna rätter kan du ha kontroll över ingredienserna och göra hälsosammare val.
 6. Använd dig av kanel som smaksättningen, eftersom kanel rik på antioxidanter och polyfenol, även har antiinflammatoriska egenskaper! Läs mer här om dess hälsofördelar här!
 7. Baka en god hälsosam efterrätt med några utav våra superfoods! Till exempel Chokladfudge med Belly Boost och Saffranskladdkaka med Berry Beautiful.

 

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare