Tips för att äta i säsong

Tips för att äta i säsong

Att äta i säsong är ett viktigt ämne som innebär att anpassa våra matvanor efter säsongerna. Det har en rad fördelar för vår hälsa och miljö. Råvarorna blir under sin säsong naturligt fullpackade med viktiga näringsämnen som kroppen behöver, bland annat innehåller de mer vitaminer, mineraler och antioxidanter än de råvaror som är odlade under konstgjorda förhållanden eller transporteras under långa sträckor. 

 

Här är några tips för att äta i säsong:

 1.  Utforska säsongensutbud: Ta reda på vilka livsmedel/råvaror som är i säsong under olika tider på året. Bland annat går det att hitta information på webbplatser, böcker och lokala bondemarknader. 
 2.  Odla din egen mat: Du kan odla en hel del i din egen trädgård, eller kanske på en balkong eller bara i en kruka. Detta ger dig möjligheten att njuta av din egen odling. 
 3. Lagra och konservera: Lagra säsongsvaror är ett sätt att bevara  dem längre. Till exempel kan du frysa in bär för att använda till framtida smoothie-recept. 
 4. Planera måltider: Gör en matplanering efter säsongsvaror.
 5. Välj lokala och hållbara alternativ: Du kan även leta efter säsongsvaror hos lokala bönder för att både minska transportavstånden men också stödja dem. 

Genom att följa dessa tips kan njuta av färska, näringsrika och smakrika råvaror till dina recept med Superfood!

 

Källor:
Äta i säsong: https://www.slu.se/centrumbildningar-och-projekt/futurefood/food-facts/mataret/
Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare