Så blev jag av med mitt sockerberoende!

Så blev jag av med mitt sockerberoende!

Hej alla Superfood älskare!

Nu ska ni få följa med på min resa hur jag blev av med mitt sötsug med hjälp av träning och kost. Christine heter jag och studerar Marketing Automation på medieinstitutet. 

Jag älskar träning och hälsa då det ger ett glatt humör och en bra fysik. Kosten blir en stor del av träningen och det var en självklarhet för mig att söka praktik hos Superfood & berries då jag dagligen använder mig utav supermix blandningar. 

Vad jag åt förut

Snabbmat, kolhydrater, pasta, potatis, ris, bröd, socker, godis, chips, läsk, choklad, kaffe och te.

Min resa har inte alltid varit lätt och jag kunde sakna motivationen ibland men det handlar om att inte ge upp och ha disciplin. Att man är bestämd och visar sig själv att kroppen förtjänar att må bra.

Det jag bytte ut min kost till när jag började min hälsosamma resa

Sallad, kyckling, fisk, lax, tonfisk, kvarg, yoghurt, nötter, frö och kärnor (chiafrö, hampafrö, pumpafrö, sesamfrö, solrosfrö), quinoa, havregryn, bönpasta, honung, frukt, bär, grönsaker, råsaft, smoothies, proteinpulver.

Jag bytte ut morgonkaffet med en smoothie gjord på bär, Protein Power och Berry Beautiful. Receptet på min smoothie med smak av sommar hittar ni här. En stadig frukost som ger den perfekta energin på morgonen innan ett träningspass.  

Superfood&berries Smoothie Protein Power

Att ändra maten var inte svårt för mig då jag aldrig varit kräsen utan för mig var det sötsuget efter socker som blev min utmaning.

Det är viktigt att kunna byta ut sötsuget efter socker mot någonting annat. Jag ville fortfarande unna mig belöningen att äta något extra gott, och att ge upp sötsaker helt kändes inte som ett alternativ. Då insåg jag att det inte handlar om att sluta äta ”sötsaker” utan att hitta rätt typ av sötsaker, ett annat alternativ som ger samma effekt. Att äta hälsosamt ska vara roligt och enkelt och det blev det med hjälp av Superfood & berries.

Här är recepten som hjälpte mig att minska sötsuget 

Att ändra kosten hemma resulterade även till att familjen ändrade sin kost och det har gett en mer positiv känsla i hemmet.

Jag upplever att jag har blivit mer positiv, piggare, gladare och starkare. Min självkänsla är mycket bättre idag och det är även något som märks av i min omgivning. Jag läkte inte bara på insidan utan även på utsidan. Håret har blivit tjockare, naglarna har blivit starkare och huden har blivit finare, precis som alla säger men det tar sin egen tid.

Jag brukar säga att små steg blir stora steg, allt gott tar sin tid. Det är viktigt att inte stressa fram resultat utan att må bra på vägen. Nu sitter jag här och skriver mitt första inlägg som praktikant för ett företag jag stolt kan visa upp och stå för. Med detta känner jag att det passar perfekt att få skapa content för det jag brinner för och hoppas att mina tips kan hjälpa dig. 

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare