Naturliga sätt att främja hudhälsa med vitaminer och mineraler från växtriket

Naturliga sätt att främja hudhälsa med vitaminer och mineraler från växtriket

Hudhälsa är en spegelbild av vår inre hälsa, och det är viktigt att ta hand om den på ett naturligt sätt. Genom att inkludera rätt vitaminer och mineraler från växtriket i vår kost kan vi främja hudens hälsa på ett holistiskt sätt. Nedan är några av de mest kraftfulla ämnena som du kan inkludera i din dagliga rutin för att främja strålande hud:

 1. Vitamin C: Denna antioxidantrika vitamin är avgörande för kollagenproduktionen, vilket håller huden fast och elastisk. Frukt som nypon, apelsiner, kiwi, lucuma, blåbär, baobab, ananas och bär är utmärkta källor till vitamin C.

 2. Vitamin E: En annan antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler och främjar läkning. Nötter, frön, blåbär och gröna bladgrönsaker är rika på vitamin E.

 3. Betakaroten: Denna föregångare till vitamin A hjälper till att främja en jämn hudton och skydda mot solskador. Morötter, sötpotatis och pumpa är naturligt rika på betakaroten.

 4. Zink: En mineral som är avgörande för cellförnyelse och läkning av huden. Nötter, frön, lucuma, baobab och fullkornsprodukter är utmärkta källor till zink.

 5. Omega-3-fettsyror: Dessa hälsosamma fetter hjälper till att hålla huden fuktig och minska inflammation. Fisk som lax och sardiner samt vegetabiliska källor som acai, linfrön, och chiafrön är bra källor till omega-3.

Integrera dessa näringsämnen i din kost för att främja hudens hälsa och skönhet.

För att ytterligare förbättra din hudvårdsrutin kan du överväga att inkludera produkten "Berry Beautiful". Denna produkt är sammansatt av fem olika superfoods som är fyllda med antioxidanter och vitaminer, vilket bidrar till naturlig lyster för både hår och hud, samt för att bibehålla immunförsvarets normala funktion. Blandningen innehåller lucuma, nypon, baobab, blåbär och acai, vilka alla är kända för sina fantastiska fördelar för huden.

Genom att kombinera en näringsrik kost med produkter som "Berry Beautiful" kan du säkerställa att din hud får de näringsämnen den behöver för att stråla naturligt från insidan och ut (en tesked om dagen i din favorit smoothie, shot eller morgongröt).

Kom ihåg att även goda hudvanor som att dricka tillräckligt med vatten, skydda dig mot solen och få tillräckligt med sömn är avgörande för en sund hud.

Så, var snäll mot din hud och ge den kärlek den förtjänar genom en näringsrik kost och en hälsosam livsstil! 

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare