Gästinlägg - Hur jag läkte min hormonella akne

Gästinlägg - Hur jag läkte min hormonella akne

I detta inlägg berättar jag om min resa med hormonell akne. 

Under en stressig period med mycket förändring svarade min hy i form av bölder & inflammation. En kombination av lite sömn, dåliga kostvanor & mycket kortisol drev hormonerna ur balans.

Till en början provade jag starka produkter som hjälp att "torka ut bölderna", innan jag insåg att orsaken, var inflammationen inuti kroppen.

Vad jag gjorde för att balansera min hormoner och på så sätt läka aknen:

- Började äta mer antiinflammatorisk kost. Minskade processad mat och fokuserade på måltider med stor variation av färger av smaker. På så sätt fick jag i min all näring genom kosten och kunde utesluta kosttillskott i form av vitaminer. 

Hormone harmony. På kvällarna älskar jag att dricka en kopp te med en tsk av mixen i. Det ger mig kvällsro och hjälper mig sova bättre.

- Istället för högintensiv träning började jag införa mer lågintensiva pass - som yoga, pilates, promenader. La även in fler vilodagar, för återhämtning.

- Jag började meditera för att hitta ett inre lugn och varva ner. 

- Började med enkel, barriärstärkande hudvård och slutade med starka syror. Aknen gjorde min hy väldigt känslig, så snälla produkter med mycket återfuktning gjorde underverk.

Före/efterbilder

Notera att inlägget endast är personlig erfarenhet. Kontakta din läkare vid behov av rådgivning. 

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare