Inflammation och Antiinflammatorisk Kost: Enkla tips

Inflammation och Antiinflammatorisk Kost: Enkla tips

Inflammation är en naturlig del av kroppens försvarsmekanism mot skador och infektioner. När kroppen utsätts för skador, infektioner eller stress reagerar immunsystemet genom att frigöra inflammatoriska ämnen för att bekämpa hotet. 

Vad är antiinflammatorisk kost?

Antiinflammatorisk kost är en kosthållning som fokuserar på att inkludera livsmedel som är kända för sina antiinflammatoriska egenskaper. Genom att välja rätt livsmedel kan antiinflammatorisk kost bidra till att bibehålla normal hälsa.

Exempel på superfoods, näringsrik och varierande kost:

Bär

Bär, såsom blåbär, hallon och jordgubbar, är rika på antioxidanter och polyfenoler som kan ha antiinflammatoriska egenskaper. Dessa näringsämnen har potential att bidra till att minska skadlig oxidativ stress i kroppen. Tips: Berry Beautiful är sammansatt av fem olika superfoods som är fyllda med antioxidanter och vitaminer. 

Nötter

Nötter, särskilt valnötter, mandlar och pistagenötter, är rika på hälsosamma fetter, antioxidanter och fibrer. Deras näringsprofil kan bidra till att stödja en hälsosam inflammationsrespons i kroppen när de konsumeras som en del av en balanserad kost. 

Gröna bladgrönsaker och alger

Gröna bladgrönsaker som spenat, grönkål och broccoli är rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter som kan främja välbefinnande. I vår Detox Deluxe superfoodmix finner du en ekologisk mix av både bär och alger. Tips på recept hittar du här. 

Fisk rik på omega-3-fettsyror

Fet fisk som lax, makrill och sardiner är källor till omega-3-fettsyror, som är kända för sina antiinflammatoriska egenskaper. Att inkludera fisk rik på dessa fettsyror i kosten kan stödja en hälsosam & normal inflammationsrespons i kroppen.

 

Gurkmeja

Gurkmeja är en krydda som innehåller det aktiva ämnet kurkumin, som har antioxidant- och antiinflammatoriska egenskaper. Exempel på shot med Gurkmeja & Hormone Harmoney

 

Ingefära

Genom att använda Ingefära i matlagning eller drycker kan man dra nytta av dess antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper som en del av en hälsosam kost.

  Att inkludera dessa livsmedel som en del av en varierad och balanserad kost kan vara ett sätt att stödja & bidrar till kroppens normala hälsa och välbefinnande. Kom ihåg att konsultera en legitimerad hälso- och kostexpert innan du gör stora förändringar i din kost.

   

   

  Källor:
  1. Harvard Health Publishing. "Foods that fight inflammation." Harvard Medical School. 
  2. Calder, P.C. "Omega-3 fatty acids and inflammatory processes: from molecules to man." Biochemical Society Transactions
  3. Heber, D. "Plant foods and phytochemicals: Health promotion and potential risks." 
  4. Jin-Ching, Lee Marine algal natural products with anti-oxidative, anti-inflammatory, and anti-cancer properties"

  Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

   Kuren för ditt välmående

   72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
   Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

   Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

   Kuren för ett starkare jag

   5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
   Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

   Läs mer om kuren 

  Bästsäljare