Vardagliga tips för att förbättra din hormonbalans

Vardagliga tips för att förbättra din hormonbalans

Hormonbalansen är en viktig faktor för kvinnors allmänna välbefinnande och kan påverka såväl fysisk som mental hälsa. Om du upplever problem med din hormonbalans kan det vara bra att söka vård och rådgöra med en läkare. Det finns även viss vardaglig livsstil som du kan ändra på för att förbättra din hormonbalans. Här är några tips som kan vara till hjälp:

  1. Ät en balanserad kost: En kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och magert protein kan bidra till att förbättra hormonbalansen. Försök att undvika proceserade livsmedel och sockerrika drycker. Komplettera din mat med Hormon Harmony

  2. Träna regelbundet: Regelbunden träning kan hjälpa till att öka produktionen av hormonet serotonin, vilket kan ha positiva effekter på humöret och sömnen.

  3. Försök att minimera stress: Stress kan påverka hormonproduktionen negativt. Försök att hitta sätt att hantera stress, till exempel genom avslappningsövningar, meditation eller yoga.

  4. Se över din skönhetsrutin: Vissa skönhetsprodukter kan innehålla hormonstörande ämnen som kan påverka hormonbalansen. Se över vilka produkter du använder och försök att välja alternativ som inte innehåller dessa ämnen.

  5. Sov tillräckligt: En bra natts sömn är viktig för hormonbalansen. Försök att få minst sju timmar sömn per natt och skapa en avslappnande sömnmiljö.

Källor:

  • 1177 Vårdguiden. (2021). Hormoner.
  • Mayo Clinic. (2020). Hormonal imbalances: What causes them and how are they treated?

  • Harvard Health Publishing. (2020). How to balance your hormones naturally. 

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare