3 Tips på hur du bevarar "hälsotänket" i sommar

3 Tips på hur du bevarar "hälsotänket" i sommar

Midsommarhelgen är över och det är nu officiellt sommar med strålande solsken, bad och en nalkandes ledighet för många av oss. Men då är det ju det där med rutiner, eller snarare avsaknaden av rutiner som många av oss kämpar med. I många fall innebär det att man väljer att tumma lite på den dagliga motionen och kosten. Trots att man innerst inne vet att man inte borde prioritera bort det.

Just därför har vi tagit oss ann denna utmaning genom att sätt ihop 3 tips på hur du med enkla medel kan bevara "hälsotänket" i sommar. 

 

1. Morgonpromenad

Att starta dagen men en enkel promenad i solen är det perfekta sättet för att sätta igång förbränningen, förbättrar blodcirkulationen och stärka ditt skelett. Men egentligen så spelar det ingen roll när på dagen som du går din promenad, det viktigaste är att du får in en rutin som möjliggör det för dig att du faktiskt går ut och går. Men bäst av allt är nog ändå att alla kan vara med och delta! 


2. Frossa i säsongens frukt och grönt

Vi i Sverige är väldigt lyckosamma när det kommer till att äta frukt och grönt odlad efter säsong. Från och med juli fram till september så borde du ta ett extra varv förbi grönsaksdisken och plocka ut några av dessa godingar!

Grönsaker:

Blomkål, broccoli, färska bönor, fänkål, gurka, isbergssallad, kronärtskocka, kålrabbi, kålrot, lök, mangold, majs, morot, palsternacka, paprika, potatis, purjolök, rotselleri, rädisor, rödbetor, salladskål, sockerärter, sparris, spenat, stjälkselleri, tomater, vitkål, zucchini. 

Frukt och bär:

Rabarber, vinbär, nätmelon, körsbär, krusbär, jordgubbar, hallon, blåbär, plommon, päron. 

 

3. Daglig egentid med familj och vänner

Se till att unna dig själv lite extra tid att spendera med dina nära och kära. Sanningen är att många av oss mår mycket bättre när vi känner att vi har tid till att umgås med dom vi tycker om. Och det behöver inte vara komplicerat eller planerat sedan flera veckor tillbaka. Inte alls! Utan knepet är att våga vara lite spontan i sommar. För oftast så är det de spontana och kravlösa ögonblicken i våra liv som blir till de mest minnesvärda. 

 

 

Källa: iForm, Naturskyddsföreningen

Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare