7 tips för en hälsosammare jul

7 tips för en hälsosammare jul

Snart är julen äntligen här! Men för många betyder det att man äter mycket socker, mättade fetter och annan mat som kan skapa oro i kroppen.
Vi har därför tagit fram 7 hälsosamma tips på vad du kan äta under julen som både är nyttiga och goda. 

1. Ge dig en grön start på dagen
Byt ut frukosten i jul mot en grön smoothie full av vitaminer, mineraler, kostfiber och med ett lågt kaloriinnehåll. Genom att börja dagen med grön smoothie kan kroppen återfinna PH-balans, suga åt sig bra näring och bygga upp immunförsvaret. Klicka på bilden för att läsa receptet.

nyttig smoothie

2. Njut av kryddorna
Julkryddor som nejlikor, kanel, ingefära och kardemumma innehåller mängder av antioxidanter, mineraler och vitaminer, som både stärker immunförsvaret och skyddar mot förkylningar och infektioner. Så gå loss med kryddorna när du lagar mat och bakar. Eller kanske värm lite havremjölk med kanel och kardemumma till fikat?

3. Saftigt och gott
Traditionellt julgodis är ofta fullt av onyttigheter men nu är det också högsäsong för klementiner, apelsiner, äpplen, granatäpplen och torkad frukt och nötter. Det smakar inte bara sött och gott — de innehåller även mängder med vitaminer och fibrer — helt utan konstgjorda tillsatser. 

4. Mer kakao
Istället för ljus choklad kanske du kan byta till en med riktigt hög kakaohalt? Enligt forskning kan det leda till lägre blodtryck, skydd för hjärtat och gladare humör. Eller byt godiset mot goda och nyttiga raw balls! klicka på bilden för att läsa receptet.



5. Ta hand om magen
Julmaten kan ibland gå hårt åt magen. Då kan det vara bra att balansera med nyttig probiotika som finns tex i kimchi och kombucha. Blir du ofta svullen eller orolig i magen kan du börja dagen med Belly Boost Chai Latte.
K
licka på bilden för att läsa receptet.

chai latte
6. Mumsa på grönkålschips
Grönkålschips är ett nyttigt — och juligt — alternativ till vanliga potatischips och dessutom ett riktigt frasigt och gott inslag på julbordet.

7. Drick mycket vatten
På julen äter vi ofta mycket salt och fet mat, och kroppen torkar lätt ut. Se till att skapa balans genom att dricka ett par glas citronvatten till varje måltid.
Tillbaka till blogg
  • Detox Bowl

    Kuren för ditt välmående

    72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

    Läs mer om kuren 
  • Hälsokuren

    Kuren för ett starkare jag

    5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
    Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

    Läs mer om kuren 

Bästsäljare