4 sätt att stärka ditt immunförsvar

4 sätt att stärka ditt immunförsvar

Känner du dig sjuk ofta, eller vill du bara minska risken att bli förkyld och stärka immunförsvaret? Här har vi tagit fram 4 tips på hur du gör för att stärka ditt immunförsvar. 

1: Ät vitaminrik kost

Alla behöver äta vitaminer för att kroppen ska fungera och för att kroppen ska få i sig de den behöver. Genom att äta vitaminrik kost stärks kroppens celler och då kan kroppen bekämpa förkylningen innan den har brutit ut. När vi får i oss dom vitaminer vi behöver får kroppen det den behöver för att kunna jobba mot virus och förkylning. Vår superfoodmix Health Haven består av 5 ekologiska superfood som alla stärker koppen och immunförsvaret på olika vis. 

Exempel på vitaminer, superfood & på mat kan stärka ditt immunförsvar

A-vitamin: Finns i morötter, spirulina, mejeriprodukter, acerola, spenat.

B-vitamin: Finns i spirulina, gröna bladgrönsaker, baljväxter och bär.

C-vitamin: Finns i acerola, lucuma, matcha, ingefära, citrusfrukter, grönsaker och spenat.

D-vitamin: Finns i fet fisk, solljus, matcha, skogssvamp 

 

2: Rör på dig:

Enligt studier har det visat att genom att röra på dig minskar du infektionssjukdomar, förkylning och virus. Genom att röra på sig ökar vita blodkroppar och produktionen av T och B-cellerna ökar. 1 timmas promenad varje dag ökar skyddet mot en förkylning. En otränad person som börjar träna regelbundet förstärker successivt sitt immunförsvar och minskar på så vis sin mottaglighet för infektioner.

3. Sov ordentligt:

Ett annat sätt att stärka immunförsvaret är att sova ordentligt, normala tiden är mellan 6-8 timmar per natt för att kroppen ska få vila ordentligt. Under tiden som du sover vilar inte bara kroppen utan den jobbar på att skydda mot diverse virus och förkylningar inte ska bryta ut.  


4. Stressa mindre

När du stressar så ökar kortisolnivåerna och det hämnar då immunförsvaret och gör det lättare att få en infektion eller inflammation. När du stressar mindre så jobbar kroppen på att undvika att få en förkylning och kortisolnivåerna minskar. Det minskar risken att få en förkylning eller virus. Ibland kan man behöva hjälp för att koppla bort stressen. Vår superfoodmix Hormone Harmony med Ashwagandha i är framtagen just för att motverka stressreaktionen i kroppen. Ett annat bra tips är att meditera - det är ett effektivt sätta att lugna kroppen och slå av stressreaktionen. 
 

Källor:

Så kan du stärka ditt immunförsvar - 1177 Vårdguiden
Mat för immunförsvaret | Kry
Stärk immunförsvaret (apotekhjartat.se)

Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare