10 Superfoods för en hälsosam och strålande hud

10 Superfoods för en hälsosam och strålande hud

En hälsosam och strålande hud handlar inte bara om att använda rätt hudvårdsprodukter och följa en noggrann hudvårdsrutin, utan också om vad du äter. En balanserad kost full av näring och antioxidanter kan bidra till att stötta hudens hälsa och förhindra åldrande och skador. Här är några exempel på superfoods som kan vara särskilt fördelaktiga för hudhälsan:

 • Bladgrönsaker: Spenat, grönkål och andra bladgrönsaker är fulla av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för en hälsosam hud. De innehåller också höga nivåer av antioxidanter som hjälper till att bekämpa fria radikaler och skydda huden från skador.
 • Nötter och frön: Mandlar, valnötter, linfrön och solrosfrön är alla rika på omega-3-fettsyror som är viktiga för att upprätthålla en mjuk och smidig hud. De är också en god källa till vitamin E som hjälper till att skydda huden från skador.
 • Grönt te innehåller höga nivåer av antioxidanter som hjälper till att skydda huden från skador och förhindra åldrande. Det kan också hjälpa till att minska inflammation och rodnad i huden.
 • Avokado är rik på hälsosamma fetter och vitamin E som hjälper till att återfukta och mjukgöra huden. Den innehåller också lutein som hjälper till att skydda huden från skador.
 • Lucuma är en frukt som odlas i Sydamerika och är rik på betakaroten och vitamin B3. Betakaroten fungerar som en antioxidant som skyddar huden mot skador från UV-strålar, medan vitamin B3 kan hjälpa till att minska rodnad och inflammation i huden.
 • Nypon är rika på vitamin C, en antioxidant som hjälper till att öka kollagenproduktionen i huden. Kollagen är en viktig komponent i hudens struktur och hjälper till att hålla den fast och elastisk.
 • Baobab är en frukt som växer i Afrika och är rik på C-vitamin, antioxidanter och omega-3-fettsyror. Dessa näringsämnen kan hjälpa till att bekämpa fria radikaler som kan orsaka skador på huden, samtidigt som de främjar en frisk hudbarriär.
 • Blåbär är rika på antioxidanter, särskilt anthocyaniner, som kan hjälpa till att skydda huden mot solskador och minska inflammation i huden. De är också en rik källa till vitamin C, som kan hjälpa till att öka kollagenproduktionen.
 • Acai är en bär som odlas i Amazonas regnskog och är rik på antioxidanter, inklusive flavonoider och antocyaniner. Dessa näringsämnen kan hjälpa till att skydda huden mot skador från UV-strålar och minska inflammation i huden.

Att inkludera superfoods i kosten kan vara en effektiv och hälsosam metod för att förbättra vår hudhälsa. Andra generella tips för att ta hand om vår hud inkluderar att undvika rökning, begränsa alkoholkonsumtionen, tvätta ansiktet regelbundet och skydda huden mot solskador med solskyddsmedel.

Berry Beautiful är sammansatt av fem olika superfoods som är fyllda med antioxidanter och vitaminer som bland annat bidrar till naturlig lyster för hår och hud, läs mer här. 

 

Källhänvisning:

Informationen om superfoods och deras fördelar för hudhälsan är välkända och stöds av vetenskapliga studier. Här är dock några källor som kan vara användbara för vidare läsning om ämnet:

 1. "Diet and Skin Aging-From the Perspective of Food Nutrition" (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583891/)
 2. "Diet and skin health" (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6616861/)
 3. "Nutrition and skin: essentials for good skin health" (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6048199/)
 4. "Nutrition and skin: vitamins and minerals" (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257702/)
 5. "Nutritional factors and skin aging" (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583892/)
Tillbaka till blogg
 • Detox Bowl

  Kuren för ditt välmående

  72-timmars detox-kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Detox Deluxe, Berry Beautiful och Belly Boost

  Läs mer om kuren 
 • Hälsokuren

  Kuren för ett starkare jag

  5-Dagar Må-Bra-Kuren är till för att ge din kropp en chans att återhämta sig genom att äta lättsmält och renande mat. Recepten består av ren och näringsrik mat i form av gröna drinkar, smoothies, sallader och våra superfood-blandningar
  Health Haven, Berry Beautiful och Protein Power

  Läs mer om kuren 

Bästsäljare